2-faktor-betaling

2-faktor-betaling – hvad er det?

Pr. d. 1/1-2021 skal alle online betalinger, som følge af nye EU-krav, godkendes to gange, før en betaling kan gennemføres. Det kaldes 2-faktor-betaling og har det formål, at sikre dig mod misbrug af dine betalingsoplysninger.

Det betyder, at når du foretager betalinger ifm. bestilling, laver manuelle betalinger eller tilmelder automatisk betaling på Mit OiSTER, skal du angive om du vil bruge NemID eller SMS-kode som verificering, når du har indtastet dine betalingskortoplysninger.

Sådan betaler du med NemID

Når du foretager en betaling, kan du vælge at verificere din betaling med NemID, men vær opmærksom på, at du ikke kan benytte NemID-nøglekortet (det fysiske papkort).

Du skal i stedet benytte NemID-nøgleapp på din mobil. Har du ikke NemID-nøgleappen, kan du gratis downloade den hvor du normalt finder dine apps. Vær opmærksom på, at det kan tage op til en time fra du installerer NemID-appen, til du kan bruge den.

Hent NemID-nøgleapp til Android her
Hent NemID-nøgleapp til iPhone her

Jeg bruger ikke NemID - hvad gør jeg så?

Bruger du ikke NemID, kan du i stedet vælge at godkende din betaling med en SMS-kode og et tilhørende kodeord. Det forudsætter, at du er registreret som digital bruger hos NETS – har du ikke registreret dig, kan du gøre det her. Når du har trykket på linket, kan du følge denne guide:

• Tryk Næste når du har trykket på linket
  • Indtast det 16-cifrede kortnummer som du skal tilmelde dit mobilnummer til og tryk Bekræft.
  • Godkend med NemID (her kan du bruge både det fysiske NemID-nøglekort og NemID-nøgleappen).
  • Når du har godkendt med NemID, skal du vælge et personligt kodeord samt indtaste det mobilnummer du ønsker at have tilknyttet dine betalinger og så trykke Bekræft.
  • Herefter modtager du en SMS med en engangskode på dit indtastede mobilnummer. Indtast koden og tryk Bekræft.
  • Herefter skal du igen godkende med NemID (du kan bruge både det fysiske NemID-nøglekort og NemID-nøgleappen).
  • Nu er mobilnummeret tilmeldt, og du kan nu betale med en engangskode på SMS + dit personlige kodeord.

Registreringen er kun nødvendigt første gang du foretager en online betaling.

Når du har verificeret dig enten via NemID eller med SMS-kode og kodeord, vil din betaling være gennemført.

Har du yderligere spørgsmål til 2-faktor-betaling, kan du kontakte din egen bank.

Arbejdernes Landsbank
Danske Bank
Jyske Bank
Nordea
Nordjyske Bank
Nykredit
Sparekassen Kronjylland
Spar Nord