Vi kan ikke give dig den bedste oplevelse

Vi kan se, du bruger en browser af ældre dato. For at få den bedste oplevelse af oister.dk, skal vi bede dig opdatere din browser til en nyere version af Chrome, Internet Explorer, Sarafi eller Firefox.

Brug i EU

Brug inden for EU

Inden for EU har du en mængde data inkluderet i dit abonnement. På Mit OiSTER kan du se hvor meget. Du kan bruge din data i alle EU-lande samt UK. Se i hvilke lande du kan bruge din EU-data

Du kan frit sende SMS og MMS i EU. Husk, at SMS og MMS koster penge, hvis du er i Danmark og sender til udenlandske numre. Den inkluderede tale i dit abonnement kan frit bruges i EU, så du kan ringe til danske og europæiske numre, mens du er i EU.

Husk, at opkald til udenlandske numre koster penge, når du ringer fra Danmark. Se prislisten her.

Du modtager en mail og en SMS, når du har opbrugt hhv. 80% og 100% af den tale og data, du har til rådighed.

Bemærk: har du et Basic-abonnement, er der ikke SMS/MMS, tale eller data i EU til rådighed – se prisliste her.

Tilmeld dig udlandstelefoni på Mit OiSTER. Vælg dit abonnement og tilmeld dig under Services. 


Brug for mere data i EU?

Bruger du al din data i EU, spærres der for brug af data i udlandet. Når data i EU er opbrugt, sender vi dig en SMS, hvor du kan åbne for mere data. Det koster 1,40 øre/MB. Når du har brugt for 450 kr., spærrer vi dit abonnement og sender dig en ny SMS, hvor du kan genåbne for at bruge data for yderligere 450 kr.

Du kan også tilmelde servicen ’Brug mere data’ på Mit OiSTER, for at åbne for data i udlandet. ’Brug mere data’ fremgår kun, hvis du er spærret for data i udlandet.


Tæt på landegrænser

Vær opmærksom på, at det kan være dyrt at bruge din mobil, når du befinder dig tæt på landegrænser.

På Cypern kan du fx både benytte græsk netværk, som er gratis fordi det indgår i EU, og tyrkisk netværk, som ikke del af EU, og derfor koster penge. Vælg manuelt et græsk netværk (se operatørlisten her) for at sikre, at din mobil ikke vælger netværk automatisk - eller slå dataroaming fra.

Tjek altid displayet på din mobil, hvor du kan se hvilket netværk du er på. 


Grænse for brug i EU

Misbruger du dit OiSTER-abonnement uden for Danmark i henhold til EU-roaming-reglerne, har vi ret til at opkræve EU-takst for forbruget i andre EU-lande. Dette gælder såfremt:

  • Dit primære forbrug og ophold over de seneste 4 måneder ikke er foregået i Danmark. 
  • Dit forbrug i EU sker til andre formål end periodiske rejser i EU. 
  • Der har været lang tids inaktivitet for et givent simkort forbundet primært, men ikke udelukkende, med roaming. 
  • Hvis du har flere abonnementer/simkort, som du bruger efterhånden, mens du roamer.

Såfremt dit primære forbrug (tale og data) og dit primære ophold, i en periode over 4 måneder ikke er i Danmark, underretter vi dig. Ændrer du ikke dit forbrugsmønster, efter vi har underrettet dig, opkræver vi dig EU-takst fra 14 dage efter, vi har underrettet dig om misbrug eller unormal anvendelse. Først når du slukker din mobil eller igen er på dansk netværk, vil takseringen stoppe.

Se prislisten for når du er i udlandet her, hvor du kan se EU-takster for forbrug ud over det der er inkluderet i dit abonnement. 

Netværk uden for Danmark

Når man rejser uden for Danmark, kan vi ikke garantere at man oplever samme up- og downloadhastigheder som herhjemme. Kvaliteten man oplever på de udenlandske netværk, kan være påvirket af hvilke netgenerationer og -teknologier der benyttes, der kan være mængdebegrænsning og hastigheden kan derfor påvirkes.