Vi kan ikke give dig den bedste oplevelse

Vi kan se, du bruger en browser af ældre dato. For at få den bedste oplevelse af oister.dk, skal vi bede dig opdatere din browser til en nyere version af Chrome, Internet Explorer, Sarafi eller Firefox.

.

Få 5G hos OiSTER!

Hos OiSTER får du 5G i dit mobilabonnement, så det går lynende stærkt, når du er koblet på mobilnetværket. Med 5G downloader en hjemmeside på nul komma fem. Og du kan sige farvel til videoer, der hakker. Og dagene med musiknumre, der ikke afspiller med det samme er slut.

Køb mobilabonnement med 5G

Køb internetabonnement med 5G

Hvad kan jeg bruge 5G til?

5G-teknologien kan sikre et endnu stærkere mobilsignal og up- og download hastighederne stiger. 5G er op til næsten fem gange så hurtigt som 4G, hvilket betyder at du hurtigere kan downloade film og større filer – uanset hvor du befinder dig. Og forbindelsen kan rumme mange flere brugere på en gang – fx smarthome elementer, mv.

Hvordan får jeg 5G på min telefon?

Brug dit OiSTER-simkort i en 5G-klar mobil i et område med 5G-dækning – så kan du benytte 5G-netværket!

Dækningskort – Se hvor du kan få 5G

Hos OiSTER kommer du på 3’s 5G netværk, og vi arbejder hele tiden på at forbedre vores signal landet over. På vores dækningskort kan du se, om vi dækker med 5G i dit område.

Se dækningskort her

Udrulning af 5G-netværket

Danmarks hurtigste 5G-download


OiSTER kører på 3’s 5G-mobilnet, som giver dig Danmarks hurtigste 5G-downloadhastighed. 3 og OiSTER dækker med 5G i næsten hele landet, så du kan få hurtigt internet på mobilen, uanset hvor du bor.

Læs mere om 3’s udrulning af 5G

Hvor hurtigt er 5G?

Du får op til 5 gange højere hastigheder på 5G-netværket end på 4G-nettet. På 5G-netværket kan du opnå en downloadhastighed på hele 1.000 Mbit/s og en uploadhastighed på op til 94 Mbit/s. Selvfølgelig kan hastigheden variere alt efter, hvor tæt du er på en 5G mast.

Hvad koster 5G?

Prisen for et 5G-abonnement hos OiSTER varierer efter hvor meget tale og data, du ønsker i dit mobilabonnement. Men en ting er sikkert – hos OiSTER finder du altid nogle af markedets billigste mobilabonnementer til rigtig gode priser.

Se vores abonnementer

Sådan får du den bedste 5G-forbindelse

For at få den mest optimale 5G-forbindelse skal du selvfølgelig have et 5G-abonnement og en 5G-mobil. Har du tjek på de to ting handler det om, hvor tæt du er på en 5G mast. Jo tættere du er på en mast, jo hurtigere og mere stabilt 5G vil du få på din telefon.

Find en 5G mobil

Er 5G fremtidens internet?

Kan 5G erstatte fiber? 5G-teknologien kan i hvert fald næsten tilbyde samme hastighed og stabile forbindelse som fibernet – blot trådløst, så du ikke behøver at få gravet kabler ned. På sigt vil 5G-netværket blive et stærkt alternativ til den faste internetforbindelse, de fleste har derhjemme i dag.

Men 5G er også en gamechanger, når det kommer til den teknologiske udvikling. Fx vil flere og flere hverdagsobjekter blive koblet på nettet, så vi får en meget smartere verden. Hvem ved? Måske kan læger operere på patienter på den anden side af kloden gennem en robot? Eller hvad hvis en fjernstyret robot kan levere dine dagligvarer lige til døren?

 

 

Er 5G farligt?

Nej – der er ingen videnskabelig evidens for, at 5G-stråler er til fare for mennesker. Der er, ifølge Sundhedsstyrelsen, ingen grund til at være bekymret for, at der er en sundhedsrisiko forbundet med 5G.
Lovgivningen på området siger, at 5G-signalerne skal holde sig under de samme fælleseuropæiske grænseværdier, som 3 og OiSTER naturligvis overholder.

 

Spørgsmål og svar om 5G

Har OiSTER 5G?

Med et mobilabonnement fra OiSTER får du 5G. Du skal bare sørge for, at din mobiltelefon er 5G Ready og kan modtage 5G-signalet.

Hvornår kommer 5G?

5G har allerede vundet indpas i Danmark, og du har allerede 5G i dit mobilabonnement hos OiSTER.

Hvad er 5G?

5G er mobilnetværk med lynhurtige hastigheder, der overgår 3G og 4G-netværket. 5G har højere kapacitet, så flere kan være på samtidigt, uden at internettet bliver langsommere. 5G er også fremtidens netværk, fordi det baner vej for endnu smartere verden.

Er der 5G i Danmark?

Ja, der er 5G i Danmark. Og hos OiSTER får du Danmarks hurtigste 5G-netværk udrullet af 3.

Hvorfor hedder det 5G?

5G står for ’fith generation’ (femte generation) og markerer, at det er femte version af det mobile netværk.

Hvordan virker 5G?

5G sendes fra en række master, der tilsammen skaber et stort trådløst netværk, som vi kan koble os på via vores elektroniske devices som fx smartphones, tablets, TV, computer, osv.

Virker 5G på alle mobiltelefoner?

5G virker ikke på alle mobiltelefoner. Du skal sørge for, at du har en 5G-telefon. Er din telefon en nyere model er der meget stor sandsynlighed for, at du har 5G.

Hvad er forskellen på 4G og 5G?

5G er meget hurtigere og mere stabilt end 4G, da teknologien bag 5G er mere avanceret og moderne. Med 5G kan flere være på forbindelsen samtidigt med samme lynhurtige hastigheder.

Opbruger jeg hurtigere min data i mit abonnement med 5G?

Du opbruger ikke din data, som er inkluderet i dit abonnement, når du er på 5G-netværket frem for 4G-forbindelsen. Der er altså ingen forskel på 5G og 4G, når det kommer an på, hvor meget data, du bruger på mobilen.

Er det nødvendigt med 5G?

Det er ikke nødvendigt at have 5G på din telefon. Du kan sagtens ”nøjes” med 4G. Dog er det en fordel af have 5G – især hvis du bruger mobilnetværket som erstatning for en fiber, Coax eller DLS forbindelse.