Vi kan ikke give dig den bedste oplevelse

Vi kan se, du bruger en browser af ældre dato. For at få den bedste oplevelse af oister.dk, skal vi bede dig opdatere din browser til en nyere version af Chrome, Internet Explorer, Sarafi eller Firefox.

Tips til ferien

Er dit mobilabonnement rejseklart? Her får du tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du tænder din mobil i udlandet!

Roaming på dit mobilabonnement

Slå roaming til/fra

På de fleste mobiler kan du slå dataroaming til og fra. Så bestemmer du selv, hvornår din mobil kan gå på nettet, hente mails og opdatere apps. Dette er især en fordel, når du rejser uden for EU, hvor det kan være dyrt at bruge apps og surfe på mobilen. 

.

Rejser du i eller uden for EU?

Der er stor forskel på mobilpriserne inden for og uden for EU. Skal du rejse uden for EU, vil du blive takseret for dit forbrug og dermed betale for den mængde tale og data, du bruger. I EU vil du have tale og data inkluderet, som kan bruges i de europæiske lande. Du kan bruge din EU-data i disse lande:

 

Belgien
Bulgarien
Cypern
England
Estland
Finland
Frankrig
Fransk guyana
Gibraltar
Grækenland
Guadeloupe
Guernsey
Holland

Irland
Island
Italien
Jersey
Kroatien
Letland
Liechtenstein
Litauen
Luxembourg
Malta
Martinique
Nordirland
Norge

Polen
Portugal
Rumænien
Skotland
Slovakiet
Slovenien
Spanien
Sverige
Tjekkiet
Tyskland
Ungarn
Wales
Østrig

Er du indenfor EU?
OiSTER har EU data inkluderet i samtlige abonnementer

Hvor meget EU data har du?

Data og taletid i EU er inkluderet i samtlige abonnementer hos OiSTER, med undtagelse af vores Basic-abonnement. På Mit OiSTER kan du tjekke, hvor meget EU data der er inkluderet i dit abonnement. Hvis den mængde EU data, du har til rådighed i dit abonnement, ikke matcher dit behov, kan du skifte dit abonnement ganske gratis på Mit OiSTER.

Vær opmærksom på landegrænser

Er du i nærheden af en landegrænse på din ferie, skal du være særligt opmærksom på, om din telefon kobler sig på et andet netværk i et land, der ikke er en del af EU/EØS. På Cypern kan din telefon fx koble sig på et tyrkisk netværk, og det kan være meget dyrt. Læs mere her.

Tilslut dig WiFi

Selvom du sagtens kan bruge din data på mobilen, så anbefaler vi, at du tilslutter dig WiFi i udlandet, så du sparer på din mobildata.  Sørg dog for, at det er et sikkert WiFi-netværk, du tilkobler dig, før du bruger det.

Sluk din Mobilsvar

Når du rejser uden for EU, anbefaler vi, at du midlertidigt slår din Mobilsvar fra. Hvis der bliver lagt en besked på din Mobilsvar, som du aflytter, vil du blive opkrævet for både ind- og udgående opkald, da du både betaler for at modtage og foretage det opkald.

Download offline navigation

Det er ikke nemt at finde rundt i en ny by eller et nyt område. Derfor kan det være en god ide med en GPS, så du er sikker på, at du bevæger dig i den rigtige retning. Flere kort-apps giver dig mulighed for at downloade kortet hjemmefra, så du slipper for at bruge mobildata, mens du bevæger dig rundt.

Data på ferien - slå opdateringer og notifikationer fra

Slå opdateringer og notifikationer fra

Hvis du vælger at bruge data på ferien, bør du slå de automatiske opdateringer og notifikationer på dine apps fra. Så slipper du for, at dine apps bruger data i baggrunden, uden at du selv aktivt bruger appen.

Download før du rejser

Download indhold som musik og film til din mobil, tablet eller computer, før du rejser. Så sparer du penge på dataroaming og kan se indholdet undervejs på turen.