Vi kan ikke give dig den bedste oplevelse

Vi kan se, du bruger en browser af ældre dato. For at få den bedste oplevelse af oister.dk, skal vi bede dig opdatere din browser til en nyere version af Chrome, Internet Explorer, Sarafi eller Firefox.

.

5G – fremtidens teknologi

Inden for de kommende år vil vi se langt mere til 5G-teknologien der giver ultrahurtige hastigheder og øjeblikkelig svartid. 5G giver en masse nye muligheder inden for den trådløse forbindelse – så glæd dig til den 5. generations mobilnetværk!

Hvad kan jeg bruge 5G til nu?

5G-teknologien kan sikre et endnu stærkere mobilsignal og up- og download hastighederne stiger. 5G bliver op til næsten fem gange så hurtigt som 4G, hvilket betyder at du hurtigere kan downloade film og større filer – uanset hvor du befinder dig.

Så nemt er det!

Brug dit OiSTER-simkort i en 5G-klar mobil i et område med 5G-dækning – så kan du benytte 5G-netværket!

Du vil snart kunne få 5G i hele landet

OiSTER anvender 3’s netværk og vi følger derfor 3’s udrulningsplaner for 5G-dækningen i Danmark. 5G vil gradvist blive forbedret og rullet ud i hele landet over de næste år. Du kan se på kortet, hvor der allerede nu har 5G-dækning, og hvornår 3 arbejder på at installere 5G i dit område. Samtidig med udrulningen af 5G foretager 3 en omfattende opgradering og modernisering af 4G-netværket, som vil fordoble kapaciteten på 4G, ligesom der bygges ca. 1.000 nye mastepositioner over hele landet frem mod 2023.

Læs mere om 3’s udrulning af 5G eller tjek dækningskortet

Kan 5G erstatte fiber?

5G-teknologien kan tilbyde samme hastighed og stabile forbindelse som med fibernet – blot trådløst, så du ikke behøver at få gravet kabler ned. Det vil være muligt at opnå en hastighed på op til 1 Gbit/s og vil blive et stærkt alternativ til den faste forbindelse de fleste har derhjemme i dag.

 

Er 5G farligt?

Nej – der er ingen videnskabelig evidens for, at 5G-stråler er til fare for mennesker. Der er, ifølge Sundhedsstyrelsen, ingen grund til at være bekymret for, at der er en sundhedsrisiko forbundet med 5G.
Lovgivningen på området siger, at 5G-signalerne skal holde sig under de samme fælleseuropæiske grænseværdier, som 3 og OiSTER naturligvis overholder.